Opleiding tot kader instructeur Oranje Kruis

reanimatie

U heeft interesse om instructeur Eerste Hulp te worden. Dan bent u bij Postma EHBO Opleidingen aan het juiste adres.

Postma EHBO Opleidingen organiseert en doceert de opleiding tot kaderinstructeur geheel in eigen beheer. Niet de cursustijd is leidend maar de kwaliteit van de cursus. Tijdens de opleiding van totaal 8 dagen van 8 uur en/of 16 dagdelen van 4 aaneen gesloten uren wordt u uitvoerig  en vakkundig opgeleid tot Eerste Hulp instructeur. De examens worden afgenomen door het Oranje Kruis zodat de kwaliteit van geslaagde kader instructeurs is gewaarborgd.

Het maximale aantal deelnemers is zes cursisten. Hierdoor is er naast de gebruikelijke lesstof voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht, het beantwoorden van vragen en oefening van diverse vaardigheden. Door deze werkwijze neemt naast de kennis en vaardigheden ook het zelfvertrouwen van de cursist als toekomstig instructeur toe. De cursus kan op elke locatie in Nederland worden gegeven. Een eventuele privé opleiding is mogelijk, echter hieraan zijn dan extra kosten verbonden. De opleiding wordt aangeboden inclusief alle examens, cursusboeken, examen verbandmiddelen en oefen/trainingsmateriaal.

Heeft u interesse? Neem dan contact op met Postma EHBO Opleidingen voor een verfrissende manier van opleiden.

Eventueel onderliggende tekst:

Instroomeisen:

Als u wilt deelnemen aan de opleiding  tot kader instructeur Oranje Kruis dan dient u minimaal een geldig EHBO diploma/certificaat te hebben van een erkende organisatie en dit te overleggen. Heeft u dit niet dan kunt u uiteraard eerst deze cursus bij Postma EHBO Opleidingen volgen. Daarnaast dient u fysiek in staat te zijn om de Eerste Hulp vaardigheden zelf te kunnen uitvoeren.

Cursus:

De Cursusduur bedraagt in totaal 8 dagen van 8 uur en/of 16 dagdelen van 4 aaneen gesloten uren. De maximale groepsgrootte bedraagt zes cursisten. Privé opleidingen zijn tegen meerprijs mogelijk. En wij denken graag met u mee voor het uitwerken van een maatwerk oplossing. Er wordt tijdens de cursus gewerkt aan de ontwikkeling van vijf competenties; vakinhoudelijk, didactiek, communicatie, organisatie en reflectie.

De cursus is inclusief

–        1x Examen, onderdeel Eerste Hulp vaardigheden;

–        1x Examen, onderdeel Theoretische kennis;

–        1x Examen, onderdeel Didactische vaardigheden;

–        1x Oranje Kruis boekje 27e druk;

–        1x Handleiding instructeur Eerste Hulp conform 27e druk;

–        1x verband set t.b.v. examen Eerste Hulpvaardigheden;

–        Gebruik van verbandmiddelen en trainingspoppen;

–        8 cursusdagen van 8 uur en/of 16 dagdelen van 4 uur aaneengesloten.

Kwaliteit:

Er zijn opleidingen tot kader instructeur Oranje Kruis die korter duren. Echter bij Postma Opleidingen gaat het niet om de cursustijd maar de kwaliteit. Vanuit onze professionele ervaring bereiden wij u zo goed als mogelijk voor de examens van het Oranje Kruis voor de verschillende onderdelen. Het slagingspercentage van onze cursisten is hoog, mede door de manier waarop wij de cursist voorbereiden en begeleiden. Wij hebben een ruime ervaring in het organiseren, doceren en examineren van cursussen. De instructeur die uw opleiding verzorgt bezit hiervoor alle benodigde diploma’s en certificaten en daarnaast een ruime praktijkervaring.