Laden Evenementen

Uitgebreide EHBO

Stel: uw kind wordt aangereden door een auto. Wat is het eerste wat u moet doen? Iemand zakt in elkaar op straat. Kunt u dit slachtoffer redden? Een peuter trekt een pot hete thee over zich heen. Hoe kunt u dit kind helpen? Het is slechts een greep uit talloze voorbeelden waarbij zich opeens een ongeluk of noodsituatie voordoet. Volg een cursus uitgebreide Eerste Hulp en u bent overal op voorbereid, van bijensteek tot hartstilstand.

Word professioneel EHBO’er

Een cursus uitgebreide Eerste Hulp is een must voor iedereen die de verantwoordelijkheid heeft over anderen, van baby’s en kinderen tot groepen volwassenen. Na afloop van deze cursus kunt u in vrijwel elke (nood)situatie Eerste Hulp verlenen. Met het Europees erkend Rode Kruis certificaat Uitgebreide EHBO op zak kunt u bovendien als professioneel EHBO’er op bijvoorbeeld evenementen aan de slag.

Wat leert u tijdens de cursus uitgebreide EHBO?

Tijdens de twintig uur van deze cursus leert u niet alleen hoe u Eerste Hulp verleent, maar ook over de preventie van ongelukken. Na afloop kunt u een schok herkennen en wonden verzorgen en verbinden. U bent in staat Eerste Hulp te verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas, beroerte, dreigende flauwte, hersenschudding, insectensteek, tekenbeet, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, hitteslag, diabetes, epilepsie, koortsstuipen en een geamputeerd lichaamsdeel.

Handelingen tijdens de cursus

Tijdens de cursus oefent u de volgende levensreddende handelingen:

  • Het toepassen van de 4 belangrijke stappen (veiligheid, beoordeling slachtoffer, alarmeren en verlenen van verdere Eerste Hulp)
  • Eerste Hulp verlenen bij bewustzijn
  • Eerste Hulp verlenen bij buiten bewustzijn
  • Eerste Hulp verlenen bij verstikking
  • Eerste Hulp verlenen bij verdrinking
  • Stabiele zijligging toepassen
  • Mond op mond beademing geven
  • Borstcompressie toepassen
  • Veilig aansluiten en gebruiken van een AED toestel
  • Aanleggen wonddrukverband

Verloop van de cursus uitgebreide EHBO

Deze cursus duurt in totaal twintig uur, verspreid over drie tot vijf dagen. De cursus wordt gegeven door mensen uit de praktijk, afkomstig uit het ziekenhuis en/of de ambulancezorg. Al onze instructeurs zijn erkend door het Nederlandse Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), the European Resuscitation Council (ERC) en het Oranje Kruis. Dit garandeert een hoge kwaliteit en is vaak een voorwaarde voor de vergoeding door uw zorgverzekeraar. We houden de groepen klein (maximaal zes cursisten per instructeur) zodat alle cursisten genoeg persoonlijke aandacht en positieve feedback ontvangen. Bij deze cursus kunt ook kiezen voor een privéopleiding.

Volledige vergoeding door zorgverzekeraar

Dat een cursus uitgebreide EHBO een belangrijk preventiemiddel is, zien gelukkig ook veel zorgverzekeraars in. Daarom wordt deze cursus vaak 100% vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Uw verzekeraar zal dit in de polis vermelden. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat uw instructeur is erkend door het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Bij ons is dit altijd het geval.

Kosten en betalen

De kosten voor deze uitgebreide EHBO cursus van het Nederlandse Rode Kruis bedragen € 225,- per persoon (inclusief 21% BTW). Het cursusboek, gebruik van oefenmateriaal en een Europees erkend Rode Kruis certificaat Uitgebreide EHBO (bij goed gevolg) zijn bij de prijs inbegrepen. Twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u de factuur per e-mail of post om dit bedrag te voldoen.

Locaties en inschrijven

U kunt deze cursus volgen in Harderwijk, Zwolle, Almere, Zeewolde, Lelystad en Amersfoort. De cursus duurt in totaal twintig uur. Hierbij kunt u kiezen voor een driedaagse cursus (twee dagen van 8 uur en één dag van 4 uur) of een vijfdaagse cursus (vijf dagen van 4 uur). Ook is het mogelijk om een privéopleiding te volgen. Op deze lijst kunt u alle cursusdata van de verschillende locaties bekijken. Via het aanmeldformulier kunt u zich op een locatie en datum naar keuze inschrijven. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!