Laden Evenementen

Reanimatie inclusief AED training

Iemand wordt onwel. Herkent u een hartstilstand? Weet u wat u moet doen? Kunt u Eerste Hulp verlenen en de overlevingskans van het slachtoffer verdubbelen? Als u op al deze vragen volmondig ‘ja’ wilt antwoorden, meld u dan aan voor onze Rode Kruis reanimatiecursus met AED training!

Een reanimatiecursus redt levens

Wekelijks krijgen ongeveer 300 mensen buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Hun kans om dit te overleven is grotendeels afhankelijk van het adequate ingrijpen van omstanders. Op onze reanimatiecursus leert u veilig reanimeren, verantwoord een AED (Automatische Externe Defibrillator) bedienen en kunt u misschien wel iemands leven redden.

Inhoud reanimatiecursus

Het herkennen van een hartstilstand, het toepassen van borstcompressie, het aansluiten van een AED en het geven van mond op mondbeademing: u leert het allemaal op onze reanimatiecursus. Na afloop kunt u een slachtoffer van een hartstilstand adequaat Eerste Hulp verlenen. Tijdens de cursus maken we gebruik van een cursusboek en oefenen we op een reanimatiepop. De cursus duurt vier uur. Na afloop ontvangt u bij goed gevolg een erkend Rode Kruis certificaat.

Erkende instructeurs uit de praktijk

Onze cursus wordt gegeven door mensen uit de praktijk. Al onze instructeurs werken in het ziekenhuis en/of de ambulancezorg, zodat ze over de nodige ervaring beschikken. Ook zijn al onze instructeurs erkend door het Nederlandse Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), the European Resuscitation Council (ERC) en het Oranje Kruis. Dit is een waarborg voor kwaliteit en kan van belang zijn voor een eventuele vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Positieve en persoonlijke leeromgeving

Wij werken met groepen van maximaal zes cursisten. Naast voldoende persoonlijke aandacht kunt u rekenen op een veilige leeromgeving en een leermethode die is gestoeld op positieve feedback. Wij streven ernaar dat elke cursist onze reanimatiecursus met goed gevolg en een goed gevoel afsluit. Na succesvolle afronding beschikt u over al de vaardigheden die nodig zijn om adequaat te handelen wanneer de nood het hoogst is.

Volledige vergoeding Rode Kruis reanimatiecursus door zorgverzekeraar

Dat een reanimatiecursus een belangrijk preventiemiddel is, zien gelukkig ook veel zorgverzekeraars in. Daarom wordt een reanimatiecursus vaak 100% vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Uw verzekeraar zal dit in de polis vermelden. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat uw instructeur is erkend door het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Bij ons is dit altijd het geval.

Overzicht levensreddende handelingen

Tijdens deze cursus leert en oefent u de volgende levensreddende handelingen:

  • Het toepassen van de 4 belangrijke stappen (veiligheid, beoordeling slachtoffer, alarmeren en verlenen van verdere Eerste Hulp)
  • Eerste Hulp verlenen aan een slachtoffer bij bewustzijn
  • Eerste Hulp verlenen aan een slachtoffer zonder bewustzijn met een normale ademhaling
  • Eerste Hulp verlenen aan een slachtoffer zonder bewustzijn met geen en/of abnormale ademhaling
  • Stabiele zijligging toepassen
  • Borstcompressie toepassen
  • Mond op mondbeademing toepassen
  • Mond op mondbeademing met hulpmiddelen toepassen
  • Veilig en verantwoord aansluiten van AED toestel

Kosten en locaties reanimatiecursus

De kosten voor deze Rode Kruis reanimatiecursus met cursusnummer EH2100 bedragen € 55,- per persoon (inclusief 21% BTW). U ontvangt twee weken voor aanvang van de cursus per post en/of e-mail een factuur om dit bedrag te voldoen. Het cursusboek, gebruik van oefenmateriaal en een erkend certificaat Rode Kruis (bij goed gevolg) zijn bij de prijs inbegrepen.

U kunt deze cursus volgen in Harderwijk, Zwolle, Almere, Zeewolde, Lelystad, Utrecht en Amersfoort. Op deze lijst  kunt u alle cursusdata van de verschillende locaties bekijken.

Inschrijven

Wilt u zich op uw locatie en datum naar keuze inschrijven voor een levensreddende reanimatiecursus? Dat kan heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hopen u snel te mogen begroeten tijdens één van onze reanimatiecursussen!