Laden Evenementen

Baby- en kinderreanimatie inclusief AED training

Er schiet een snoepje vast in de keel van een kind. Een slapende baby wordt niet meer wakker. Een uit het water gehaald kindje ademt niet meer. Allemaal hopen we dit nooit mee te maken. Maar niemand wil in zo’n situatie machteloos toekijken. Op dat moment is het kunnen reanimeren van baby’s en kinderen van levensbelang.

Andere reanimatie dan bij volwassenen

Anders dan bij volwassenen, moeten baby’s en kinderen vrijwel altijd gereanimeerd worden als gevolg van een probleem met de ademhalingswegen. Door bijvoorbeeld verstikking, verdrinking of bedelving treedt eerst een ademhalingsstilstand op, gevolgd door een hartstilstand. Ook de lichaamsafmeting, lichaamsbouw en ademhalingsfrequentie van baby’s en kinderen zijn wezenlijk anders. Daardoor moeten zij op een andere manier benaderd, gereanimeerd en beademd worden dan volwassenen.

Cursus reanimatie aan baby’s en kinderen

Tijdens de cursus reanimatie aan baby’s en kinderen leert u precies hoe u op een veilige en juiste manier een jong slachtoffer benadert, reanimatie geeft, mond op mondbeademing verleent en een AED met kinderelektroden gebruikt. Hierbij maken we gebruik van een cursusboek en een baby- en kinderpop om op te oefenen. De cursus duurt vier uur. Bij goed gevolg ontvangt u een erkend Rode Kruis certificaat.

Erkende instructeurs uit de praktijk

De cursus reanimatie aan baby’s en kinderen wordt gegeven door mensen uit de praktijk. Al onze instructeurs zijn afkomstig uit de spoedeisende hulp en hebben ervaring met het verlenen van eerste hulp aan en het reanimeren van baby’s en kinderen. Ook zijn al onze instructeurs erkend door het Nederlandse Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), the European Resuscitation Council (ERC) en het Oranje Kruis. Dit is een waarborg voor kwaliteit en kan van belang zijn voor een eventuele vergoeding door uw zorgverzekeraar.

Positieve en persoonlijke leeromgeving

Wij werken met groepen van maximaal zes cursisten. Naast voldoende persoonlijke aandacht kunt u rekenen op een veilige leeromgeving en een leermethode die is gestoeld op positieve feedback. Vooral bij dit onderwerp is het belangrijk dat u zich volledig op uw gemak voelt en de cursus met een goed gevoel kunt doorlopen en afsluiten. Na succesvolle afronding weet u precies hoe u moet handelen als het noodlot onverhoopt toeslaat en hoeft u niet machteloos op de hulpdiensten te wachten.

Volledige vergoeding Rode Kruis reanimatiecursus door zorgverzekeraar

Dat een reanimatiecursus een belangrijk preventiemiddel is, zien gelukkig ook veel zorgverzekeraars in. Daarom wordt een reanimatiecursus vaak 100% vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Uw verzekeraar zal dit in de polis vermelden. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat uw instructeur is erkend door het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Bij ons is dit altijd het geval.

Overzicht levensreddende handelingen

Tijdens deze cursus leert en oefent u de volgende levensreddende handelingen:

 • Het toepassen van de 4 belangrijke stappen (veiligheid, beoordeling slachtoffertje, alarmeren en verlenen van verdere Eerste Hulp)
 • Eerste Hulp verlenen aan een baby of kind bij bewustzijn
 • Eerste Hulp verlenen aan een baby of kind buiten bewustzijn
 • Eerste Hulp verlenen bij verstikking van een baby
 • Eerste Hulp verlenen bij verstikking van een kind
 • Stabiele zijligging toepassen bij baby en kind
 • Mond op neus/mond beademing toepassen bij baby
 • Mond op mond beademing toepassen bij kind
 • Borstcompressie toepassen bij baby
 • Borstcompressie toepassen bij kind
 • Veilig aansluiten van een AED toestel inclusief kinderelektroden

Kosten en locaties van deze cursus

De kosten voor deze Rode Kruis reanimatiecursus met cursusnummer EH2102 bedragen € 55,- per persoon (inclusief 21% BTW). U ontvangt twee weken voor aanvang van de cursus per post en/of e-mail een factuur om dit bedrag te voldoen. Het cursusboek, gebruik van oefenmateriaal en een erkend certificaat Rode Kruis (bij goed gevolg) zijn bij de prijs inbegrepen.

U kunt deze cursus reanimatie aan baby’s en kinderen volgen in Harderwijk, Zwolle, Almere, Zeewolde, Lelystad, Utrecht en Amersfoort. Op deze lijst kunt u alle cursusdata van de verschillende locaties bekijken.

Inschrijven

Wilt u zich op uw locatie en datum naar keuze inschrijven voor een levensreddende reanimatiecursus? Dat kan heel eenvoudig via het aanmeldformulier. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij hopen u snel te mogen begroeten tijdens één van onze reanimatiecursussen!