Laden Evenementen

Basis EHBO

Wat kunt u doen als uw partner van de trap valt en niet meer overeind komt? Of uw kind heeft een greep gedaan in het schoonmaakkastje en zit huilend op de grond? Of een voorbijganger komt ten val en raakt bewusteloos? U bent in dergelijke noodsituaties als eerste ter plekke. Die kostbare eerste minuten liggen dus in uw handen, want de hulpdiensten zijn nog onderweg. Weet u wat u moet doen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Het zijn situaties die we ons liever niet voorstellen, maar ze zijn wel aan de orde van de dag. De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis. Jaarlijks hebben meer dan een miljoen mensen medische behandeling nodig na een privéongeval. Ongeveer 3000 daarvan komen te overlijden. Toch zijn er maar weinig mensen die weten hoe zij bij ongelukken moeten handelen. En slechts één op de dertig Nederlanders is in bezit van een EHBO diploma.

Een cursus basis EHBO helpt

Met een cursus basis EHBO leert u de belangrijkste kennis en handelingen om te hulp te schieten wanneer de nood het hoogst is. Tijdens deze twaalf uur durende cursus leert u niet alleen hoe u Eerste Hulp verleent, maar ook over de preventie van ongelukken. Na afloop kunt u een schok herkennen en eerste hulp verlenen bij een huidwond, bloeding, brandwond, bewusteloosheid, letsels aan botten, spieren en gewrichten, verslikking, vergiftiging, hoofd- en wervelletsels, pijn op de borstkas en een beroerte.

Handelingen tijdens de cursus

Tijdens de cursus oefent u de volgende levensreddende handelingen:

  • Het toepassen van de 4 belangrijke stappen (veiligheid, beoordeling slachtoffer, alarmeren en verlenen van verdere Eerste Hulp)
  • Eerste Hulp verlenen bij bewustzijn
  • Eerste Hulp verlenen bij buiten bewustzijn
  • Eerste Hulp verlenen bij verstikking
  • Eerste Hulp verlenen bij verdrinking
  • Stabiele zijligging toepassen
  • Mond op mond beademing geven
  • Borstcompressie toepassen
  • Veilig aansluiten en gebruiken van een AED toestel

Verloop van de cursus

De cursus basis EHBO duurt in totaal twaalf uur, verspreid over twee of drie dagen. De cursus wordt gegeven door mensen uit de praktijk, afkomstig uit het ziekenhuis en/of de ambulancezorg. Al onze instructeurs zijn erkend door het Nederlandse Rode Kruis, de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR), the European Resuscitation Council (ERC) en het Oranje Kruis. Dit garandeert een hoge kwaliteit en is vaak een voorwaarde voor de vergoeding door uw zorgverzekeraar. We houden de groepen klein (maximaal zes cursisten per instructeur) zodat alle cursisten genoeg persoonlijke aandacht en positieve feedback ontvangen. Bij deze cursus kunt ook kiezen voor een privéopleiding.

Volledige vergoeding door zorgverzekeraar

Dat een cursus EHBO een belangrijk preventiemiddel is, zien gelukkig ook veel zorgverzekeraars in. Daarom wordt deze cursus vaak 100% vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Uw verzekeraar zal dit in de polis vermelden. Soms wordt als voorwaarde gesteld dat uw instructeur is erkend door het Rode Kruis en de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). Bij ons is dit altijd het geval.

Kosten en betalen

De kosten voor deze cursus basis EHBO van het Nederlandse Rode Kruis bedragen € 187,50 per persoon (inclusief 21% BTW). Het cursusboek, gebruik van oefenmateriaal en een Europees erkend Rode Kruis certificaat EHBO (bij goed gevolg) zijn bij de prijs inbegrepen. Twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u de factuur per e-mail of post om dit bedrag te voldoen.

Locaties en inschrijven

U kunt deze cursus volgen in Harderwijk, Zwolle, Almere, Zeewolde, Lelystad en Amersfoort. De cursus duurt in totaal twaalf uur. Hierbij kunt u kiezen voor een tweedaagse cursus (twee dagen van 6 uur) of een driedaagse cursus (drie dagen van 4 uur). Ook is het mogelijk om een privéopleiding te volgen. Op deze lijst kunt u alle cursus data op de verschillende locaties bekijken. Via het aanmeldformulier kunt u zich op een locatie en datum naar keuze inschrijven. Wilt u eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!